La Premiere

La Premiere luisteren live

La Première is een niet zo heel bekende zender uit het Franse deel van Belgie. Daarom is er ook niet veel over bekend. De zender richt zich op televisie en media.

La Première

La Premiere, ook wel bekend als Radio-Télévision belge de la Communauté française (RTBF) (Belgische Radio- en televisieomroep van de Franse Gemeenschap) is een publieke omroep uit het Franse deel van België. Het is de concurrent van de Nederlandstalige VRT en de Duitstalige BRF in België. La premiere geeft een onvangst uit op vier televisienetwerken, dit zijn (La Une, La Deux, La Trois en ARTE Belgique. De zender zelf is niet zo heel bekend en er wordt over het algemeen normale hitmuziek gedraaid. Op de televisiezenders kun je het nieuws uit de regio bekijken met ondertiteling.

Website en Social Media

De website zelf is niet heel mooi vormgegeven en ziet er een beetje simpel uit. Je kunt zien welke muziek er op is en wat voor soort programma’s er nog op tv komen. De website is blauw van kleur, dat komt omdat het logo ook blauw is. Op de Facebook pagina kun je het laatste nieuws zien en je kunt zien wat er iedere avond allemaal op de televisie komt aan programma’s.