La Premiere

La Premiere luisteren live

La Première is een niet zo heel bekende zender uit het Franse deel van Belgie. Daarom is er ook niet veel over bekend. De zender richt zich op televisie en media.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
Healing Music Radio
Nostalgie
Classic 21
Fun Radio
Instrumentals Forever
Musiq3
Studio Brussel
MNM Hits
MNM
Comments
Informatie over La Premiere
CategorieCulture,French,News,Talk
Website
programmas en presentatorenPar Ouï-dire, Laurent Dehossay, Xavier Vanbuggenhout, Didier Melon, Questions Clés, Le Monde est un Village, Eté bien frappé, Dominique Raheb, Cédric Wautier, Un Jour dans l'Histoire, Zik-zag, Pascale Tison.
Facebookhttps://www.facebook.com/LaPremiereRTBF
Twitterhttps://twitter.com/lapremiere
Iphone Apphttps://itunes.apple.com/be/app/rtbf/id412453498
Android-apphttps://play.google.com/store/apps/details

La Première

La Premiere, ook wel bekend als Radio-Télévision belge de la Communauté française (RTBF) (Belgische Radio- en televisieomroep van de Franse Gemeenschap) is een publieke omroep uit het Franse deel van België. Het is de concurrent van de Nederlandstalige VRT en de Duitstalige BRF in België. La premiere geeft een onvangst uit op vier televisienetwerken, dit zijn (La Une, La Deux, La Trois en ARTE Belgique. De zender zelf is niet zo heel bekend en er wordt over het algemeen normale hitmuziek gedraaid. Op de televisiezenders kun je het nieuws uit de regio bekijken met ondertiteling.

Website en Social Media

De website zelf is niet heel mooi vormgegeven en ziet er een beetje simpel uit. Je kunt zien welke muziek er op is en wat voor soort programma’s er nog op tv komen. De website is blauw van kleur, dat komt omdat het logo ook blauw is. Op de Facebook pagina kun je het laatste nieuws zien en je kunt zien wat er iedere avond allemaal op de televisie komt aan programma’s.

Nieuwe radiostations
PINK!
ZZROCK
Nostalgie Belgique
Instrumentals Forever
RGR FM
MNM Hits
Crooze.FM
NRJ Belgique
Radio 2 (Limburg)