Ketnet

Ketnet luisteren live

Ketnet staat te boek als de echte kinderzender van de omroepgroep VRT. De zender is dan ook al vrij oud, het bestaat al sinds 1997.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
Nostalgie Belgique
Musiq3
FM Brussel
Topradio
Radio 1
Versuz Radio
Fun Radio
Pure FM
NRJ Belgique
Comments
Informatie over Ketnet
CategorieChildrens,Family
Website
programmas en presentatorenStromae - Alors On Danse, Wickie De Viking - Vaar Mee Met Wickie, Dj Fresh - Gravity, Wiz Khalifa - See You Again, Taylor Swift - Bad Blood, Martin Solveig & Gta - Intoxicated.
Facebookhttps://www.facebook.com/ketnet
Twitterhttps://twitter.com/ketnet
Youtubehttps://www.youtube.com/user/KetnetVideo

Ketnet

Deze zender valt onder de overheid, ze krijgen dus de meeste inkomens via subsidies en belasting. Een leuk weetje is dat ‘ket’ dialect is voor kind. Vandaar dus dat het ook een kinderzender is. Tot 2012 werkte Ketnet samen met Canvas. Nu is dit niet meer zo en is Ketnet een echte zelfstandige omroep.

Presentatie en programma’s

Er is een zeer groot aanbod van verschillende soort programma’s op de zender te vinden. Enkele van de meest bekende programma’s zijn: Amika, Dag, De boomhut, Karrewiet en Samson en Gert. Dit zijn echte kinderprogramma’s en ze zijn dus ook daadwerkelijk gericht op de jeugd. Er zijn super veel presentatoren aan het werk bij de zender, deze zijn alleen niet echt van daadwerkelijke grootte of beroemdheid. Wel wordt er over de zender gezegt dat het heel goed bijdraagt aan de ontwikkeling van een kind, een kind leert namelijk een hoop van de educatieve en amuserende programma’s op deze zender.

Sociale Media en Website

De zender is actief op Facebook, Twitter en YouTube. Op deze social media platformen is een hele hoop te doen. Zo staan er op Facebook allerlei leuke weetjes voor kinderen, ook kun je er diverse cartoon filmpjes vinden met een informerende rol. De website van de zender is ontzettend vrolijk en er zijn veel kleuren te vinden. Op deze website zijn er verschillende spelletjes voor de kinderen waar ze iets van kunnen leren. Ook staan er educatieve filmpjes op met betrekking tot simpele maatschappelijke onderwerpen, zo leren de kinderen op een leuke manier iets  over de maatschappij.

Nieuwe radiostations
PINK!
ZZROCK
Nostalgie Belgique
Instrumentals Forever
RGR FM
MNM Hits
Crooze.FM
NRJ Belgique
Radio 2 (Limburg)