Qmusic

Qmusic luisteren live

Qmusic is een Vlaamse commerciële omroep, deze omroep is ook in Nederland terug te vinden. Het is de grootste commerciële omroep van België en deze zender krijgt dan ook iedere dag de meeste luisteraars van allemaal.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
Studio Brussel
Classic 21
Versuz Radio
Radio Contact
Zen FM
Radio 1
MNM Hits
Healing Music Radio
Nostalgie Belgique
Comments
Informatie over Qmusic
CategoriePop
Website
programmas en presentatorenShut Up & Dance, Shalini van den Langenbergh, WorkAlicious, Maarten & Dorothee, Sarah Mylle, Weekend Special, De Favoriete 40, Maureen Vanherbergen, Sam, Heidi & Wim, Top 40 Hitlist, Toon Smet, Vrije Radio.
Facebookhttps://www.facebook.com/QmusicBE
Twitterhttps://twitter.com/Qmusic_BE
Iphone Apphttps://itunes.apple.com/be/app/q-music-b/id459492647
Android-apphttps://play.google.com/store/apps/details
Youtubehttps://www.youtube.com/user/qmusic

Qmusic

Volgens een recentelijk onderzoek luistert 12% van de mensen die radio luisteren naar Qmusic. Dit laat wel zien wat voor invloedrijke omroep het is binnen België. Er wordt over het algemeen een hoop hitmuziek gemaakt, muziek die de laatste weken in de hitlijsten staan. Sinds 2012 kun je zelfs heel de dag meekijken in de studio, dit wordt namelijk live uitgezonden via internet. De slogan van de zender was tot 2015: “Q is good for you”. Dit hebben ze later veranderd naar: “ You make us Q”.

Presentatoren en Programma’s

Zoals al verteld wordt er op de zender over het algemeen populaire muziek gedraaid, het is dan ook niet voor niets dat de zender bekend staat als een van de meest vernieuwende en jonge zenders van België. Wat je ook kunt beluisteren op de zender, zijn de diverse praatprogramma’s die er iedere dag gedraaid worden. Hier praten ze over nieuwe muziek, het nieuws en over verschillende maatschappelijke onderwerpen. De originele presentatoren van het station zijn bijna allemaal vervangen door nieuwe presentatoren. Degene die er overbleven zijn Sven Ornelis, Peter Verhoeven en Bart Jan Depraetere. De andere presentatoren zijn overgestapt naar het zuster station JOE fm.

Website en App          

De zender heeft natuurlijk zijn eigen website. Op de website kun je dus achter de schermen kijken, en meekijken wat er allemaal in de studio gebeurd. Ook kun je op de website allerlei leuke en interessante interviews en artikelen vinden over de meest nieuwe muziek. Dit is voor de echte muziekliefhebbers. Daarnaast kun je via de website ook de muziek beluisteren die er op dat moment gespeeld wordt en die er die dag gedraaid is. Ze hebben ook een eigen app ontwikkeld. Via deze app kun je berichtjes sturen naar de presentatoren en kun je meekijken wat er gebeurd in de studio

Social Media

De zender is ontzettend actief op Social Media. Ze hebben een eigen Twitter, Facebook en YouTube kanaal. Op deze platformen kun je op de hoogte blijven van al het laatste muzieknieuws en nieuws over de zender. Op de Facebook pagina kun je meedoen aan allerlei leuke prijsvragen en enquêtes, hier kun je vervolgens prijzen mee winnen, waaronder een dagje meelopen met de DJ’s. Via de platformen kun je ook live meeluisteren en kun je zien welke muziek er gedraaid word.

Nieuwe radiostations
PINK!
ZZROCK
Nostalgie Belgique
Instrumentals Forever
RGR FM
MNM Hits
Crooze.FM
NRJ Belgique
Radio 2 (Limburg)