Sporza

Sporza luisteren live

Sporza is een multimedia bedrijf uit België. Ze maken radio en televisie voor het land. Het VRT netwerk wordt meestal gebruikt voor sport gerelateerde evenementen, het is dan ook een echte sportzender.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
Topradio
Klara
Instrumentals Forever
Studio Brussel
Radio Stad
Healing Music Radio
Qmusic
Musiq3
MNM

Sporza

De uitzendingen worden gemaakt door het Vlaamse deel van het land. Omdat het deel uitmaakt van de publieke omroepen van België krijgen ze ook subsidie, ze worden dus betaald met het belastinggeld. Op de zender zijn er allerlei sporten te vinden, van voetbal tot aan korfbal, bijna alles valt er wel te volgen.

Presentatoren en Programma’s

Bij deze omroep zitten er geen bekende Belgische presentatoren, maar daar gaat het ook niet om bij de zender. De zender richt zich op het uitzenden van sportwedstrijden, het soort programma’s die er op de zender zijn zijn dan ook sportprogramma’s . De zender heeft nog geen prijzen mogen ontvangen voor de programma’s, hier is het dan ook geen zender voor. Er zijn geen nieuwsprogramma’s of muziekprogramma’s te vinden op deze website.

Social Media

Sporza is zeer actief op de sociale media platformen. Ze hebben een eigen YouTube kanaal, hier kun je sportverslagen en wedstrijdsamenvattingen bekijken. Ook hebben ze een eigen Facebook en Twitter pagina, hier staat ongeveer hetzelfde op. Hier kun je ook de uitslagen en samenvattingen zien. Tevens kun je hier pollen en stemmingen vinden, het is een echte sport georiënteerde plaats. Wat ook leuk is, is dat je de wedstrijden live kunt volgen via de website, er staan verschillende liveblogs op over de actuele kampioenschappen en wedstrijden.

Website en App

Sporza heeft ook zijn eigen app en website. Op de website kun je allerlei informatie vinden over sport. Er staan interviews met spelers en artikelen op. Ook kun je de actuele uitslagen teruglezen en terugkijken, zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste sportnieuws. De app werkt hetzelfde, al is deze vrijwel geheel gericht op de uitslagen. Met de app kun je alles volgen en weet je precies welke ploegen er allemaal gewonnen hebben.

Nieuwe radiostations
PINK!
ZZROCK
Nostalgie Belgique
Instrumentals Forever
RGR FM
MNM Hits
Crooze.FM
NRJ Belgique
Radio 2 (Limburg)