Radio 1

Radio 1 luisteren live

Radio 1 is een van de bekendste zenders uit het Vlaamse deel van België. Op de zender is voornamelijk veel informatie te beluisteren voor de luisteraar.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
Family Radio
RGR FM
Radio Contact
MNM Hits
Radio 2
Topradio
Instrumentals Forever
Nostalgie
MNM
Comments
Informatie over Radio 1
Categorienews,talk
Website
programmas en presentatorenSporza, Van Morrison - Moondance, Nieuwe Feiten, Bixiga 70 - Martelo, Hautekiet, Blur - Lonesome street, Monschau, Ryan Adams - Feels like fire, Roxy, Anouk - Girl, De Ochtend, De Bende van Annemie, Beirut - No no no.
Facebookhttps://www.facebook.com/radio1be
Twitterhttps://twitter.com/radio1be
Youtubehttps://www.youtube.com/user/vrtradio1

Radio 1

Radio 1 is een van de radiozenders die actief is in het Vlaamse deel van België. De zender is onderdeel van de openbare omroepgroep VRT. Het is dan ook onderdeel van het pakket van de overheid en hierdoor krijgt de zender de meeste van haar inkomsten uit de belasting. Uit onderzoek van het CIM blijkt dat Radio 1 een marktaandeel van wel 8% beheerst, dit is dan ook een vrij grote zender in België. De zender richt zich voornamelijk op de informatieve aspecten van de radio, het is gericht op mensen die iets over de wereld willen leren. Het slogan van de zender is dan ook “Altijd benieuwd”. Ze hebben veel informatieve programma’s en praatprogramma’s. Ook zijn er vaak debatten die je kunt beluisteren, deze gaan over verschillende maatschappelijke onderwerpen uit de samenleving. Het hoofd van de zender is Filip Pletinckx. Hij is de uitvoerende baas en bepaald de richtlijnen van de zender

Programma’s

Zoals al verteld zijn er veel praatprogramma’s op deze zender te vinden. Hier worden tafelheren uitgenodigd om over een maatschappelijk onderwerp te debatteren. Zo leert de luisteraar dus altijd wel wat over het recentelijke nieuws. Er zijn ook verschillende muziekprogramma’s te vinden op de zender. Deze hebben allerlei verschillende genres en er is voor ieder wat wils. Ook wordt er ook wel eens live muziek gespeelt vanuit de studio. Een paar bekende presentatoren zijn: Kristien Amerijckx, Kristien Bonneure, Korneel  De Clercq, Lieve De Maeyer. Ze staan bekend als gezellig maar ook als kritisch daar waar nodig

Social media en Website

De zender heeft een vrij uitgebreide en professionele website. Hier kun je veel artikelen vinden om te lezen en er staat veel informatie op over het recentelijke nieuws. Ook kun je zien wat er op dat moment op de zender is en wat er die dag allemaal al geweest is. Het is heel erg overzichtelijk en ziet er vrij net uit. De website is voornamelijk blauw van kleur, dit komt omdat het logo ook blauw is. Ook heeft de zender zijn eigen Facebook pagina, hier kun je weer artikelen vinden en andere informatie. Het is een vrij bekende zender, ze hebben dan ook een aardige fanbase.

Nieuwe radiostations
PINK!
ZZROCK
Nostalgie Belgique
Instrumentals Forever
RGR FM
MNM Hits
Crooze.FM
NRJ Belgique
Radio 2 (Limburg)