Studio Brussel

Studio Brussel luisteren live

Studio Brussel is een radiostation van de omroepengroep VRT. De zender is voornamelijk actief rondom Brussel en het heeft relatief veel luisteraars.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
Radio Minerva
Topradio
Zen FM
Nostalgie
FM Brussel
La Premiere
Fun Radio
Nostalgie (Vlaanderen)
Pure FM
Comments
Informatie over Studio Brussel
CategorieAlternative,Electronica
Website
programmas en presentatorenKim Muylaert, Fok De Blok, Faisal, Music At Work, Otto-Jan Ham, Kong, Life Is Music, Raving George, Siska Staat Op, Summer is Music, Sam De Bruyn, De Vereniging, Ayco Duyster.
Facebookhttps://www.facebook.com/studiobrussel
Twitterhttps://twitter.com/stubru
Youtubehttps://www.youtube.com/user/StuBru

Studio Brussel

Studio Brussel, ook wel afgekort als StuBru is een erg bekende radiozender uit België. De zender maakt deel uit van de omroepengroep VRT. Vroeger was Studio Brussel een echte rebelse en alternatieve zender. Ze draaiden namelijk voornamelijk rock, metal en techno. Dit was in die tijd muziek die niet veel gedraaid werd, vandaar dat het tot voor kort ook echt een alternatieve zender was. Tegenwoordig wordt er veel meer commerciële muziek gedraaid en het alternatieve imago is helemaal verdwenen. Uit onderzoek van het CIM blijkt dat de zender Studio Brussel een marktaandeel van 13% heeft, dit laat wel zien dat het een erg populaire zender is. De zender is begonnen op 1 april 1983. Het was toen onderdeel van de groep BRT. Het allereerste nummer dat er op de zender gedraaid werd was Rendez Vous van Pas de Deux. In 2002 werden er veranderingen doorgevoerd op de zender en hierdoor kregen ze een heel ander uiterlijk.

Programma’s

Zoals dus al gezegd wordt er voornamelijk muziek gedraaid op de zender. Eerst hadden ze het alternatieve imago, dit hebben ze niet meer en het is nu dan ook een echte commerciële zender. De zender draait voornamelijk hitmuziek en je kunt er dan ook veel van de laatste hitjes vinden. Ook hebben ze meerdere praatprogramma’s op de zender die je iedere dag kunt beluisteren. Het meest bekende programma van de zender is het Ochtenblok. Hier wordt veel verschillende muziek gedraaid en veel mensen luisteren dan ook naar dit programma

Presentatoren

De meest bekende presentatoren die er ooit bij de zender hebben gezeten waren Paul De Wyngaert en Jan Hautekiet. Zij waren de aller eerste presentatoren op de zender en zij zijn dan ook echt degene die de zender groot hebben gemaakt. De presentatoren worden beschreven als grappig en zij hebben dan ook aardig wat volgers op hun sociale media platformen.

Social Media

De zender heeft zijn eigen Facebook en Twitter pagina. Hierop zetten ze veel nieuws over wat er allemaal in België en omstreken gebeurd. Maar dit is niet alles wat je hier kunt vinden. Er staat namelijk ook beschreven welke soort muziek er gedraaid wordt en welke muziek er op de afspeellijst staat. Zo kun je zien welke muziek er nog allemaal aan zit te komen.

Website

De website heeft een beetje hetzelfde principe als de Social media kanalen. Je kunt er het laatste nieuws vinden en je ziet wat voor evenementen er allemaal komen in België en Nederland. Zo ben je op de hoogte van de laatste festivals. Ook kun je via de website meedoen met verschillende prijsvragen waar je bijvoorbeeld gratis kaarten mee kunt vinden.

Nieuwe radiostations
PINK!
ZZROCK
Nostalgie Belgique
Instrumentals Forever
RGR FM
MNM Hits
Crooze.FM
NRJ Belgique
Radio 2 (Limburg)