Musiq3

Musiq3 luisteren live
Soortgelijke radiostations
Foute Muziek Radio
La Premiere
Ketnet
Klara
Radio Contact
Classic 21
Nostalgie
MNM
Radio Minerva

Musiq3

De zender zelf is niet zo heel erg bekend en het staat dan ook niet te boek als een erg populaire zender. De zender is in 1961 opgericht, er is in die periode niet zo heel veel veranderd. Op dit moment is Laetitia Huberti de manager van de zender. Er is in de radiowereld maar een andere zender een België die dezelfde doelen heeft, dit is de Vlaamse zender Klara.

Programma’s

Op de zender kun je voornamelijk klassieke muziek horen, hier is de zender dan ook op gericht. Het wordt voornamelijk door de wat oudere bevolking beluisterd, zij luisteren het meest naar klassieke muziek. Ook draaien ze Jazz, Wereldmuziek en Filmmuziek. Dit doen ze om een wat groter publiek aan te spreken.

Social media en website

De website is niet bijzonder erg actief op Social Media. Wel hebben ze een eigen Facebook pagina, hierop staan er aardig wat dingen. Als eerste kun je er recentelijke optredens bekijken, ook kun je zien welke muziek er op dit moment draait en welke muziek er al geweest is. Daarnaast staat er nog wat algemene informatie op over de zender, voornamelijk over waar ze zich bevinden. De website heeft dezelfde inhoud, hier staat ook de muziek op. Wat je wel kan vinden op de website zijn verschillende artikelen met betrekking tot klassieke muziek. De website is over het algemeen vrij paars van kleur, dat is logisch want het logo van de zender is ook paars.