Pure FM

Pure FM luisteren live

Pure FM is een Belgische omroep uit het Franstalige deel van België. De zender is onderdeel van de omroepgroep RTBF.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
Radio 1
RGR FM
Musiq3
MNM Hits
Healing Music Radio
Fun Radio
Qmusic
Joe
Radio 2
Comments
Informatie over Pure FM
CategorieAdultContemporary,Pop,Rock,Top40
Website
programmas en presentatorenXavier Ess, Snooze, Raphaël Charlier, Cédric-Jean Busine, Fanny Gueret, God Save the 90's, Bang Bang, Vanessa Klak, Stereobomb, Le Décompte, Plastic Planet, Fanny Gillard.
Facebookhttps://www.facebook.com/PureFM.be
Twitterhttps://twitter.com/purefmlaradio
Iphone Apphttps://itunes.apple.com/be/app/rtbf/id412453498
Android-apphttps://play.google.com/store/apps/details
Youtubehttps://www.youtube.com/user/Purefmlaradio

Pure FM

Pure FM is bekend als een radiozender uit België. De zender is actief in het Franstalige deel van België. Het radiostation is deel van de omroepengroep RTBF. Dit is een van de grootste omroepengroepen van België en zij hebben vele zenders onder hun toezicht zitten. De directeur van de zender is Rudy Leonet. De zender zelf is opgericht op 1 april 2004, zij namen het over van Radio 21. In 2017 werd de naam Pure FM vervangen door Pure. De meest bekende concurrent van deze zender is Studio Brussel, zij zijn een van de grootste zenders van het Vlaamse deel van België.

Programma’s

De zender is een zender die gericht is op de ietwat jongere generatie van België. Op de zender wordt voornamelijk muziek gedraaid. Er zijn dan ook niet echt ander soort programma’s dan muziekprogramma’s. Ze hebben geen sprekers of praatprogramma’s, het is echt een muziekzender. Op de zender wordt voornamelijk pop en rockmuziek gedraaid.

Presentatoren

De zender is vrij laat ontstaan, hierdoor zijn de presentatoren op de zender ook vrij jong. Ze worden omschreven als vrij en rebels, het is allemaal wat losser dan andere zenders. Er is geen praatprogramma op de zender, er zijn dus ook geen bekende sprekers bij de omroep betrokken.

Social media

De website is dan wel erg mooi maar de Social media van de zender loopt erg achter. Ze hebben geen Facebook pagina meer, deze hebben ze weggehaald. Wel hebben ze een eigen Twitter en YouTube kanaal. Hier staat het laatste nieuws over muziek en evenementen op. Op deze kanalen kun je ook zien welke muziek er op het programma staat.

Website

De website van Pure FM ziet er erg strak uit. De website zelf is voornamelijk blauw van kleur en er zijn allemaal pop ups op de website te vinden. Op deze pop ups staan de nummers die net gedraaid zijn en die er nog allemaal aan komen. Ook kun je zien wat voor nummers er op dat moment op de hitlijst staan en welke muziek de meeste mensen het leukst vinden. Het logo ziet er erg vrolijk en jeugdig uit.

Nieuwe radiostations
PINK!
ZZROCK
Nostalgie Belgique
Instrumentals Forever
RGR FM
MNM Hits
Crooze.FM
NRJ Belgique
Radio 2 (Limburg)