Nostalgie

Nostalgie luisteren live
  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
Musiq3
Zen FM
Sporza
Radio Contact
Radio Stad
MNM
Radio 1
Pure FM
Joe
Comments
Informatie over Nostalgie
Adres
Chaussée de Louvain 775, 1140 Bruxelles, France
Categorie70s,80s,90s,ClassicRock,Pop
Website
programmas en presentatorenTakagi & Ketra - La Luna e la Gatta, Jovanotti - Libera l'Anima, Eros Ramazotti - L'Aurore, Ornella Vanoni - Bello Amore, Samuele Bersani - Spaccacuore, Rocco Granata - Marina.
Facebookhttp://www.facebook.com/Nostalgie.WhatAFeeling/
Twitterhttps://twitter.com/NostalgieBE
Youtubehttps://www.youtube.com/user/nostalgiebe

Nostalgie

De zender is erg populair in België. Volgens een onderzoek van het CIM heeft de zender een marktaandeel van om en nabij de 5%, dit is vrij veel in verhouding tot andere zender. Het marktaandeel is wel ietwat gedaald, in 2012 was dit nog 8%. De zender richt zich voornamelijk op de oudere bevolking van Vlaanderen. Op 20 maart 2008 is de zender opgericht door Corelio en Concentra, dit deden ze met de internationale NRJ radiogroep. Die groep is de grootste radiogroep ter wereld. Een grote concurrent van de zender is Qmusic en Joe.

Programma’s

De programma’s op deze zender hebben allemaal hetzelfde thema, dat is nostalgie. De muziekprogramma’s draaien dan ook voornamelijk muziek van vroeger en de praatprogramma’s gaan vaak over onderwerpen en onderdelen van vroeger, van de tijd dat de oudere bevolking leefde.

Presentatoren

De presentatoren van de zender zijn zelf ook op leeftijd, dit doen ze om zo het oudere publiek beter aan te spreken. Enkele bekende presentatoren op de zender zijn: Stefan Ackermans, Dominique, Crommen, Sebastian Decrop, Kevin De Geest, Yves De Wolf, Walter Grootaers. Ze worden vaak omschreven als gezellig en er hangt echt een sfeer van vroeger.

Hoe online te beluisteren

Radiozender Nostalgie zendt uit op de oudere zenders van Antwerpen 1, Radio Go en Radio Contact. Je kunt sinds 2010 nu ook de zender horen in delen van Limburg, dit komt omdat ze die frequentie over hebben genomen van EXQI FM

Social Media

De zender heeft zijn eigen Facebook en Twitter pagina. Hier staan veel leuke foto’s van vroeger op en je kunt er ook video’s over vroeger bekijken. Dit zijn bijvoorbeeld filmpjes van hoe Vlaanderen er vroeger uit zag. Ook kun je er het laatste nieuws op zien en er staan af en toe ook wat leuke artikelen en interviews op met artiesten uit het verleden. Je kunt echt zien dat ze er op gericht zijn om een zender te zijn voor de ouderen, zij kunnen nostalgische gevoelens opdoen met al die foto’s.

Website

De website ziet er strak uit en ook hier kun je allerlei leuke dingen vinden. Het thema van de website is voornamelijk groen en het logo bestaat uit een gouden kleur. Ondanks dat het een zender is gericht op de ouderen oogt de website vrij nieuw en netjes. Je kunt hier artikelen lezen over artiesten en je kunt daarnaast ook nog eens het laatste nieuws over Vlaanderen bekijken en lezen.

Nieuwe radiostations
PINK!
ZZROCK
Nostalgie Belgique
Instrumentals Forever
RGR FM
MNM Hits
Crooze.FM
NRJ Belgique
Radio 2 (Limburg)