Classic 21

Classic 21 luisteren live

Classic 21 staat te boek als een Franstalige radiozender uit Belgie. Het is dan ook de enige rockzender van de omroepengroep RTBF, dit is heel uniek.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
Joe
Topradio
MNM
Musiq3
NRJ Belgique
MNM Hits
Sporza
Nostalgie (Vlaanderen)
Radio Stad
Comments
Informatie over Classic 21
CategorieClassical,Pop,Rock
Website
programmas en presentatorenMen at Work, Classic Hits, Cyril Wilfart, Jean-Paul Smismans, Les Classiques, On the Road again, Félicien Bogaerts, Le Morning Club, Good Vibrations, Walter de Paduwa, Hell's Bells, Marc Ysaye, Marie-Amélie Mastin, Eric Laforge.
Facebookhttps://www.facebook.com/classic21
Twitterhttps://twitter.com/classic21
Iphone Apphttps://itunes.apple.com/be/app/rtbf/id412453498
Android-apphttps://play.google.com/store/apps/details
Youtubehttps://www.youtube.com/user/RadioClassic21

Classic 21

De zender is dus een Franstalige rockzender uit Belgie. Het is de enige zender van de omroepengroep RTBF die zich richt op rockmuziek. Echter komt er af en toe ook andere muziek, maar voornamelijk is er rock te horen. De zender bestaat pas sinds 2004 en het heeft een niet heel groot marktaandeel. Het is dan een ook ietwat kleinere zender in verhouding tot andere zenders. De zender heeft ongeveer 260.000 luisteraars.

Programma’s

Zoals al vermeld wordt er over het algemeen rockmuziek gedraaid. Maar naast rockmuziek is er ook blues, country, soul en disco te beluisteren, al komt dit niet heel erg vaak voor. Waar Classic 21 wel de enige in is, is in het laten uitdraaien van de liedjes. Zo zijn er dus af en toe nummers te horen van wel twintig minuten lang. De zender heeft daarnaast zijn eigen nieuws en weer programma. Dit zijn een paar voorbeelden van de programma’s die er op de zender te beluisteren zijn: Classic 21 60's (elke weekdag van 19u00 tot 21u00), "Blues" (met Walter de Paduwa, maandag van 21u00 tot 23u00),  "We will rock you" (met Laurent Debeuf, dinsdag & woensdag van 21u00 tot 24u00). De artiesten die je het vaakst op de zender hoort zijn voornamelijk rock artiesten zoals bijvoorbeeld Radiohead, Metellica en Pearl Jam.

Hoe te beluisteren

Je kunt de zender online via hun website beluisteren en via diverse frequentie kanalen door Belgie heen. Deze kanalen zijn Brussel/Vlaams-Brabant/Waals-Brabant: 93.2 FM, Luik/Limburg: 95.6 FM, Henegouwen: 104.6 FM, Charleroi-Bergen: 99.1 FM, Namen: 90.8, Ardennen en Zuid-Luxemburg: 87.6 FM, La Roche-en-Ardenne: 89.4 FM, Marche-en-Famenne: 90.0 FM

Sociale Media

De zender heeft zijn eigen Facebook en Twitter pagina. Hier kun je het laatste nieuws uit de muziek wereld lezen en er staan ook verschillende lezingen met experts op over actuele onderwerpen. Daarnaast staat er een agente met alle recentelijke en toekomstige evenementen en festivals omtrent België. Het is een vrij jong publiek en je kunt zien dat het echt op de jeugd gericht is.

Website

De website oogt jeugdig en het ziet er allemaal verzorgt uit. De website heeft een paarse kleur, het logo is ook van een en dezelfde kleur. Op de website staat voornamelijk hetzelfde als op de social media platformen. Het heeft een vrij groot aantal volgers en het is een hechte gemeenschap. De website staat vol informatie over festivals en andere evenementen.

Nieuwe radiostations
PINK!
ZZROCK
Nostalgie Belgique
Instrumentals Forever
RGR FM
MNM Hits
Crooze.FM
NRJ Belgique
Radio 2 (Limburg)