Klara

Klara luisteren live

Klara is een radiozender uit België. De zender valt onder de omroepengroep VRT. Op deze zender is er meestal klassieke muziek te beluistere, hier staan ze dan ook bekend om.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
FM Brussel
Fun Radio
Pure FM
Radio 2 (Limburg)
Instrumentals Forever
Joe
Qmusic
Radio 1
Classic 21
Comments
Informatie over Klara
CategorieClassical
Website
programmas en presentatorenClub Klara, Cara Van der Auwera, Lut Van der Eycken, Bart Stouten, Klara live, Chantal Pattyn, Espresso, Django, Sander De Keere, Promenade, Pompidou, Heidi Lenaerts, Klassiek Leeft, Sieglinde Michiel.
Facebookhttps://www.facebook.com/KlaraRadio

Klara

De zender krijgt zijn inkomsten via subsidies en belastinggeld, het is dan ook een van de publieke omroepen van België. Wat leuk is om te weten, op de zender is er nooit reclame te horen. Het station zend non stop muziek uit. Het hoofd en bestuur van de zender is Chantal Pattyn, zij is de bestuurder sinds 2007. Ze heeft deze taak overgenomen van Walter Couvreur, hij was de bestuurder van 2001 tot 2007. De radiozender wordt over het algemeen door iets oudere mensen geluisterd, dit komt door het feit dat ze klassieke muziek draaien.

Presentatie en programma’s

Zoals al genoemd wordt er over het algemeen klassieke muziek gedraaid. Er zijn niet echt programma’s naast het reguliere muziekprogramma. Het is dan ook een echte muziekzender. Er zitten dan ook niet echt veel bekendere presentatoren bij deze zender. Wel organiseert de zender ieder jaar elke evenementen en optredens, deze ook in de trace van klassieke muziek.

Social Media en Website

De zender heeft zijn eigen Facebook pagina. Hier kun je allerlei verschillende artikelen en polls vinden over de zender en over de klassieke muziek. Ook kun je het belangrijkste nieuws van België lezen. Dit is echter wel de enige platform waar ze op actief zijn. Ze hebben wel een eigen website. Ook hier staan artikelen en interviews op met betrekking tot klassieke muziek. Ook kun je het weer van de week bekijken. Daarnaast staat er welke muziek er afgespeeld wordt en welke muziek er in de wachtrij staat.

Nieuwe radiostations
PINK!
ZZROCK
Nostalgie Belgique
Instrumentals Forever
RGR FM
MNM Hits
Crooze.FM
NRJ Belgique
Radio 2 (Limburg)