FM Brussel

FM Brussel luisteren live

FM Brussel, ook wel Bruzz genoemd is een radiozender uit België. Het is een niet commerciële, sociale zender.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
Nostalgie (Vlaanderen)
Classic 21
Nostalgie
Zen FM
Joe
Radio 2
Ketnet
Radio Minerva
NRJ Belgique
Comments
Informatie over FM Brussel
CategorieCommunity,Pop,Top40
Website
Facebookhttps://www.facebook.com/fmbrussel988
Twitterhttps://twitter.com/fmbrussel
Youtubehttps://www.youtube.com/user/fmbrussels

FM Brussel

De zender is speciaal bedoeld voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De redactie van de zender zit gevestigd in het Flageygebouw in Elsene. De zender is onderdeel uit van de Bruzz omroep, deze bevat ook media en televisie. De naam is dus veranderd naar Bruzz in april 2016. De zender krijgt zijn inkomsten via de subsidies van de gemeente. Op de website van Bruzz staan hun doelstellingen, dit zijn: Actief lid zijn van het leven in een stad, Belgische initiatieven helpen en kleinschalige projecten ondersteunen. Ze stellen zich dus echt open en beschikbaar voor de inwoners van hun bedoelde gebied. Het is van oorsprong een studentenzender.

Presentatoren en programma’s

De zender is niet zo heel erg bekend, hierdoor zitten er dus ook geen bekendere presentatoren bij de zender. Op de zender is er niet veel commerciële muziek te vinden, de muziek die er wordt gedraaid bestaat dan ook vooral uit net opkomende zangers en bands. Wel zijn er aardig wat praatprogramma’s, deze hebben vaak een maatschappelijke functie en zijn er voor om de samenleving te verbinden.

Website en Social media

De zender heeft wel diverse Social Media accounts, zo ook Facebook en Twitter. Hierop zijn ook verschillende artikelen en interviews te vinden die betrekking hebben op hun doelstelling. Het is een echte zender die opkomt voor de gelijkheid, en dit is ook terug te zien op Facebook en Twitter. De website ziet er net uit en zit vol met kleuren. Via deze website kun je de radio live volgen en kun je zien wat het dagprogramma is. En tevens kun je op deze website ook weer de artikelen en interviews vinden die op Facebook en Twitter staan.

Nieuwe radiostations
PINK!
ZZROCK
Nostalgie Belgique
Instrumentals Forever
RGR FM
MNM Hits
Crooze.FM
NRJ Belgique
Radio 2 (Limburg)