Radio Contact

Radio Contact luisteren live

Radio Contact is een commerciële radiozender in België. Eerst was de zender in het hele land beschikbaar maar sinds 2008 kun je het niet meer beluisteren in Vlaanderen. Het is nu nog alleen in Wallonië beschikbaar, hier staat het onder toezicht van RTL Group.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
NRJ Belgique
MNM Hits
Instrumentals Forever
Klara
Nostalgie
Zen FM
Qmusic
Radio 1
Classic 21
Comments
Informatie over Radio Contact
CategorieAdultContemporary,Pop,Rock,Top40
Website
programmas en presentatorenDavid Antoine, Olivier Arnould, Maria del Rio, Les Mix de Contact, « Le S », Justin Douilliez, Mix my Day, Le Good Morning, Ultratop Singles, Ultratop Dance, Gaëtan Bartosz, Contact RnB, Daddy K.
Facebookhttps://www.facebook.com/radiocontact
Twitterhttps://twitter.com/radiocontact
Iphone Apphttps://itunes.apple.com/be/app/radio-contact/id458595193
Android-apphttps://play.google.com/store/apps/details

Radio Contact

De zender is ontstaan uit een oudere zender, Radio Relax. Dit was een zender die uitzond vanuit de gebieden rond Brussel. Er ontstond ruzie tussen de bestaande presentatoren, toen hebben een paar daarvan besloten om een eigen zender te beginnen. Op 1 oktober 1980 kwam de zender tot stand en was Radio Constant een feit. Maar vanaf 1981 stopte het Nederlandstalige deel van de omroep.  Op 1 Juni 1982 werd het eerste Journaal via de zender verteld.

Programma’s en presentatoren

Programmaleiders bij deze zender zijn Danny De Bruyn en Ton Schipper. Ook werd er een ploeg gemaakt door Serge Van Gisteren, Wiet Van Bever, Kaz Robijn, Ad Van Zeyl, Eric Hofman, Luc Van Kapellen, Will Van Vliet, Jan De Ruyter en Filip Vandenbergh.  De zender wordt vaak beschreven als grappig en gezellig. Op de zender wordt van alles gedraaid, ze hebben niet echt een bepaalde muzieksoort. Het is een mix van populaire hitmuziek.

Social media en website

De website van de zender ziet er erg professioneel uit en er is veel werk in gestoken. Het heeft voornamelijk een blauwe uitstraling, dit komt omdat het logo zelf lichtblauw is. Het logo bestaat uit een tekentje van een dolfijn met daaronder de tekst “Radio Contact”. Dit laat zien dat het een erg jonge en populaire zender is. Op de website staan allerlei artikelen die je kunt lezen. Ook kun je er fotoalbums bekijken van recentelijke evenementen. De opkomende evenementen staan ook aangegeven op de site. Zo mis je dus niks. Daarnaast kun je de muziek live beluisteren van de website, ook kun je er de onlangs afgespeelde nummers terug vinden. Op de Facebook pagina staat een beetje dezelfde informatie, alleen kun je via daar ook meedoen met allerlei leuke prijsvragen, hier kun je vervolgens weer kaartjes mee winnen voor voorstellingen of concerten.

Nieuwe radiostations
PINK!
ZZROCK
Nostalgie Belgique
Instrumentals Forever
RGR FM
MNM Hits
Crooze.FM
NRJ Belgique
Radio 2 (Limburg)