Radio Minerva

Radio Minerva luisteren live

Radio Minerva staat bekend als een van de meest oude lokale radiostations in België, Antwerpen om precies te zijn.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
MNM
Zen FM
Ketnet
Klara
Radio 2
Nostalgie (Vlaanderen)
Musiq3
Sporza
FM Brussel
Comments
Informatie over Radio Minerva
Categorieoldies
Website
programmas en presentatorenLou Van Put, Goede Morgen Antwerpen, Jan Wielemans, In The Mood, Maria, Patje FiftyNine, Notenbalk, Pat's Oldies, Domien De Smet, De Schatkamer, Piet Keizer, Minerva Kookt, Memories, Jan Wielemans.
Facebookhttps://www.facebook.com/radiominerva
Twitterhttps://twitter.com/radio_minerva

Radio Minerva

De zender is opgericht in 1982. De zender richt zich voornamelijk op de oude bevolking van Antwerpen, het is dan ook echt geen jongerenzender. Van alle lokale zenders is deze zender de meest beluisterde, er luisteren zo’n 60.000 mensen per dag naar deze zender. Wat leuk is om te weten is dat deze zender geen mensen in loondienst heeft, iedereen die er werkt doet het vrijwillig en de meeste mensen die er werken zijn dan ook gepensioneerd.

Presentatoren en programma’s

De zender is zoals gezegd gericht op oudere mensen. Daarom is er vaak ook niet echt hitmuziek te vinden of andere muziek die de jeugd luistert. Het bestaat vooral uit de ‘gouwe ouwetjes’. Dit zijn voornamelijk klassieke nummers uit de jaren 50 en 60. Het is niet echt een zender waarbij er praatprogramma’s of nieuwsprogramma’s zijn. Over het algemeen is het een rustige zender waarbij de muziek gericht is op de oudere bevolking van Antwerpen. Op de zender zijn er geen bekende presentatoren actief, wel worden de presentatoren die er zijn beschreven als aardig en grappig.

Social media en website

De zender heeft een eigen Facebook en Twitter pagina. Hier staat niet bijzonder veel op, voornamelijk wat nieuws over de regio en hier en daar wat artikelen die gaan over de artiesten van vroeger. Dit komt natuurlijk ook omdat er niet zo heel veel oude mensen op Social media zitten. Ook hebben ze een eigen website. Deze ziet er een beetje simpel uit en het is niet zo heel bijzonder vormgegeven. Op de website staat nieuws, het weer en de verjaardagen van werknemers en bekende mensen.

Nieuwe radiostations
PINK!
ZZROCK
Nostalgie Belgique
Instrumentals Forever
RGR FM
MNM Hits
Crooze.FM
NRJ Belgique
Radio 2 (Limburg)