Radio 2

Radio 2 luisteren live

Radio 2 is onderdeel van de Vlaamse openbare omroep VRT.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
Qmusic
FM Brussel
Ketnet
Pure FM
Healing Music Radio
Topradio
MNM Hits
Nostalgie Belgique
La Premiere
Comments
Informatie over Radio 2
CategorieAdultContemporary,Hits,Top40
Website

Radio 2 België

De zender staat onder het toezicht van de overheid en wordt ook gefinancierd door de Vlaamse overheid. De radiozender krijgt het grootste deel van het inkomen via belastinggeld en subsidies. De zender wordt ontzettend vaak beluisterd per dag. Volgens een onderzoek van het CIM is de zender de meest beluisterde omroep van het land, de zender bezit ongeveer 32% van het totale marktaandeel. Op de zender worden allerlei verschillende soorten muziek gedraaid.

Presentatoren en programma’s

Zoals al gezegd draait de zender allerlei verschillende soorten muziek. Meestal is het wel muziek die voor het hele gezin geschikt it. Het is dan ook een echte gezin zender. Ook zijn er allerlei leuke praatprogramma’s te vinden die betrekking hebben op alledaagse onderwerpen waaronder koken, tuinieren, het huishouden en reizen. In deze praatprogramma’s zit er vaak een specialist of een deskundige om over het onderwerp te praten. Tevens zijn er allerlei verschillende soorten prijsvragen waar je aan mee kan doen. Hier kun je dan prijzen mee winnen. De meest bekende presentatoren van de zender zijn Frank Deboosere en Sabine Hagedoren. Zij zijn al jarenlang de twee steunpilaren van radio 2.

Website en social media

De radio zender is niet zo heel erg actief op de sociale media platformen. Ze hebben dan ook niet echt een social media fanbase. Wel hebben ze natuurlijk hun eigen website. Deze website heeft de kleuren rood en wit als primaire opvulling, dit komt omdat het logo ook deze kleuren heeft. Op de website kun je zien welke muziek er op dat moment afgespeeld wordt en welke muziek er die dag al is geweest. Ook staan er diverse artikelen en interviews op, vaak gaan deze over maatschappelijke of amuserende thema’s. Naast deze onderdelen kun je er ook het nieuws bekijken en je kunt er meedoen aan veel leuke en interessante quizzen en prijsvragen.

Nieuwe radiostations
PINK!
ZZROCK
Nostalgie Belgique
Instrumentals Forever
RGR FM
MNM Hits
Crooze.FM
NRJ Belgique
Radio 2 (Limburg)